کارشناسان به افرادی که دچار اختلال حافظه هستند توصیه اکید میکنند در طول روز به مدت حداقل 90 دقیقه استراحت کنند، این مدت کوتاه میتواند سبب تقویت حافظه و بدست آوردن قدرت یادگیری مهارتهای جدید در افراد شود.
گفتنی است، کارشناسان این نتایج را با انجام اسکن MRI از فعالیت بیشتر مغزی افرادی که در طول روز استراحت کردهاند و بالای قسمت هیپوکامپ مغز آنها بدست آوردهاند.
بررسیها نشان میدهند، این نتایج حاصل تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ژنو بر روی داوطلبان و بررسی قدرت به یاد آوردن خاطرات کوتاهمدت و بلندمدت آنها و نیز تحلیل قدرت یادگیری مهارتهای جدید در دو گروه داوطلب به هنگام استراحت در میانه روز و بدون استراحت در کل روز است.
کارشناسان اعتقاد دارند در طول خواب اطلاعات مطلوب و دادههای حافظه به بخشهایی با قابلیت ماندگاری بالا منتقل میشوند.
مطالعات قبلی نشان داده بود که خواب دیدن باعث تقویت خاطرات میشود اما مطالعات جدید نشان داده است که استراحت کردن و خوابیدن باعث ثبت خاطرات در بخشهای خاصی از مغز و نیز تقویت سیستم پاداشدهی مغز میشود.
نتایج این تحقیق در مجله Elife به چاپ رسیده است.
کارشناسان آثار مثبت تقویت حافظه و مهارتآموزی را پس از 3 ماه در گروههای داوطلبان مشاهده کردهاند.
اسکن مغزی نشان داده است که خواب بیشتر باعث درگیری موثر بین بخشهای مختلف هیپوکامپ منطقه کوچکی از مغز میشود که در قشر جلوی قسمت میانی مغز وجود دارد و مسئول اصلی تثبیت خاطرات و پردازش آنها و یادگیری در افراد است.
کارشناسان حتی دریافتهاند افرادی که خواب به اندازه و کافی دارند از اعتماد به نفس بیشتری به نسبت سایر افراد برخوردار میشوند.
کارشناسان بر این اساس به افراد توصیه میکنند حتما در طول روز بویژه پس از صرف وعده ناهار یک استراحت کوتاهمدت داشته باشند و یا برای مدتی کوتاه چشمان خود را بسته نگه دارند.
پس از صرف وعده ناهار به دلیل افزایش حجم خون در ناحیه اطراف معده و عملکرد بالای دستگاه گوارش خونرسانی به مغز کمتر صورت میگیرد و افراد معمولا عصرها از قدرت تمرکز کمتری برخوردار میشوند. استراحت در میانه روز میتواند این کاهش قدرت تمرکز و توان ذهنی را از بین ببرد.