عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 9 / 2 / 1393
بازدید : 624
نویسنده : sharef zadeh

 - آقاي دکتر، براي شروع لطفاً کمي درباره ي چاقي صحبت کنيد.
- تا چند دهه ي پيش به چاقي فقط در حوزه ي زيبايي و تناسب اندام توجه مي شد. ولي در دو دهه ي اخير شيوع چاقي يکي از بيماري هايي است که سر رشته ي بيماري هاي متابوليک(قلبي، عروقي، ديابت، کبد چرب و... ) در کشورهاي در حال توسعه محسوب مي شود. حتي براي کساني که به دردهاي اسکلتي آرتروز در اندام تحتاني مبتلا هستند، نخستين توصيه ي پزشکان کاهش وزن است.
- انگار تعداد زيادي از کودکان نسل امروز هم به چاقي مبتلا هستند...
- درست است، پدر و مادرها سعي مي کنند براي فرزندان خود بهترين امکانات تغذيه يي را فراهم کنند و به راحتي هم نمي پذيرند که فرزندشان چاق شده است و بايد رژيم بگيرد. آن ها وقتي متوجه وزن زياد فرزندشان مي شوند که ديگر دير شده و کودک دلبندشان به انواع بيماري ها دچار است. بزرگ سالان هم همين طورند! اسم رژيم که مي آيد، فکر مي کنند فقط بايد کدوي آب پز بخورند، بنابراين مدام بهانه مي آورند و ماه به ماه وزن شان بيشتر مي شود.
- کساني هم هستند که رژيم هاي افراطي مي گيرند، در اين باره هم توضيح دهيد.
- افرادي که وزن شان بالاست( به ويژه خانم ها) وقتي تصميم مي گيرند وزن خود را کاهش دهند، دنبال روش هايي مي روند که وزن شان را خيلي زود پايين بياورد تا مثلاً بتوانند اندامي موزون داشته باشند. در حالي که رژيم هاي نادرست عوارض بسياري دارد. دختر خانم هايي هستند که براي پوشيدن فلان پيراهن يکي از وعده هاي غذايي خود را حذف و هم زمان داروهايي مصرف مي کنند که شنيده اند لاغر کننده است و کم کم به جايي مي رسند که از خوردن غذا بيزار مي شوند. در واقع خيلي از اين ها به بيماري «آنورکسيا نرووزا»، يعني بي اشتهايي عصبي دچار مي شوند. دختراني را مي بينيم که « BMI» آن ها زير هفده است، ولي تصور غلطي از خودشان دارند و فکر مي کنند هنوز چاق هستند. يعني شاخص توده ي بدني که با اين فرمول به دست مي آيد: وزن تقسيم بر قد به توان دو بين 18/5تا 25 طبيعي، بين 25 تا 29/9 افزايش وزن و بالاي 30 چاقي محسوب مي شود. بالاي 40 چاقي مفرط و پايين 18/5 هم لاغري است که هرچه پايين تر بيايد، لاغر مفرط است.
- تبليغات در شيوع لاغري چقدر موثرند؟
- خيلي! معمولاً اين تبليغات را شرکت هاي دارويي و کارخانه هاي سازنده ي وسايل لاغري انجام مي دهند. جالب است بدانيد معمولاً در اروپا فقط طيف خاصي مثل بازيگرها، مانکن ها رژيم لاغري مي گيرند. بقيه ي مردم چاق هستند علتش هم تبيلغات مواد غذايي اشتهابرانگيز است. در کشورهايي مانند ما، بسيارند کساني که براي پيروي از مد روز، به بهاي بيمار شدن خود را لاغر مي کنند.
- عوارض رژيم هاي لاغري مفرط چيست؟
- شايع ترين عوارض رژيم هاي لاغري تک غذايي، ريزش مو، اختلالات فراوان پوستي، عصبي شدن، ضعف، خستگي و... است. البته چاقي هم عوارضي دارد. کسي که افسرده است، تحرک ندارد و بنابراين اشتهايش هم زياد مي شود. براي داشتن وزني متعادل، فرهنگ سازي بسيار مؤثر است. در کشورهاي «Low Social» طبقه ي پايين جامعه از چاقي رنج مي برند و اگر هم بخواهند خود را لاغر کنند، فقط به خاطر زيبايي است. ما بايد بياموزيم از ديدگاه سلامتي به چاقي يا لاغري نگاه کنيم. وقتي که بي هيچ آداب و ترتيبي همه چيز مي خوريم، چاق مي شويم و خجالت مي کشيم در مجامع و ميهماني ها حاضر شويم. بهانه مي آوريم که سردرد داريم يا کارمان زياد است، ولي همه در گوش هم مي گويند:« فلاني به مهماني نيامد، از چاقي اش خجالت مي کشد.» خانم هاي چاق اعتماد به نفس پاييني دارند. البته در کشورهاي اروپايي مشکل اعتماد به نفس وجود ندارد و براي بيشتر خانم ها مهم نيست که چاق يا لاغر باشند.


تاریخ : 9 / 2 / 1393
بازدید : 585
نویسنده : sharef zadeh

 یکی از نگرانی‌های مشترک در بین خانم‌ها و آقایان، تجمع چربی ها در نواحی اطراف شکم است که ظاهراً با افزایش سن و سال نیز بیشتر می‌شود. اما روش‌هایی مناسب برای از بین بردن این نگرانی‌ها وجود دارد. ابتدا، باید بتوانید میزان ترشح هورمون استرس یعنی کورتیزول را کنترل کنید. افزایش میزان کورتیزول اشتها و میل شما به غذا خوردن را افزایش می‌‌دهد و به همین ترتیب چربی‌های شکم افزایش می‌یابند، به‌ویژه در افرادی که دیگر اندام‌های بدنشان چاق نیست.
در ضمن حافظه، توده ماهیچه‌ها، و تراکم استخوان‌ها را کاهش می‌دهد. استرس شدید و حاد باعث می‌شود که پیرتر از آن‌چه که هستید به نظر برسید. در طول روز فواصل غذایی را کاهش دهید، با حجم کم غذا بخورید، ولی با تعداد دفعات بیشتر. به این ترتیب، نوسان قندخون کمتر می‌شود و ترشح هورمون کورتیزول کاهش می‌یابد. ویتامین C و ویتامین B6 نیز کورتیزول را کاهش می‌دهند. هم در آقایان و هم در خانم‌ها افزایش استروژن با ذخیره بیشتر آب و چربی در بدن، افزایش وزن به‌ویژه در نواحی شکم و کپل در دوران پیش از یائسگی در خانم‌ها و افزایش وزن در نواحی سینه و شکم هم در آقایان و هم در خانم‌ها را سبب می‌شود. بنابراین، شما نیاز به چیزی دارید که استروژن مضر و اضافی را حذف کند و این مسأله تنها از راه افزایش مصرف فیبر (تا ۳۵ گرم به طور روزانه) امکانپذیر است. به همین دلیل، هر روز مقدار کافی فیبر مصرف کنید و از بذر کتان، بنشن‌ها، جو، گندم و سیب بیشتر استفاده کنید.

چرا افزایش چربی‌های دور شکم خطرناک است؟
بیشتر چربی‌‌هایی که ما در ناحیه دور شکم ذخیره می‌کنیم، چربی احشایی نام دارد. برخلاف چربی‌های زیرپوستی که می‌توانیم آنها را محکم در دست بگیریم و تکان دهیم، این چربی‌ها را نمی‌‌توان احساس کرد. چربی‌های دور شکم از نوع چربی‌های احشایی و بسیار خطرناک هستند. و دور تا دور ارگان‌های داخلی؛ مانند کبد و قلب را دربرمی‌گیرند و از عملکرد مناسب آنها جلوگیری می‌کنند. چربی‌های احشایی دور شکم از نظر هورمونی فعال هستند و مقاومت انسولین را افزایش داده و ابتلا به دیابت و بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهند.

چرا باید از شر چربی‌های دور شکم رها شویم؟
زیرا چربی‌های شکمی باعث می‌شوند که سلول‌ها نسبت به انسولین مقاوم ‌شوند.
مقاومت انسولین باعث می‌شود که فرد در معرض خطر سندرم متابولیک قرار بگیرد و به همین ترتیب، به برخی خطرات دیگر؛ مانند حملات قلبی، سکته، دیابت، فشار خون بالا، کبد چرب و کلسترول بالا دچار گردد.

چه چیزی چربی‌های دور شکم را افزایش می‌دهد؟
ژنتیک افزایش سن و سال: با بالا رفتن سن و سال، سلول‌های بدن ما مقاومت بیشتری در برابر انسولین پیدا می‌کنند. این فرایند همانند فرایند چین و چروک افتادن پوست، یک بخش طبیعی از فرایند پیری است. این مقاومت انسولین باعث می‌شود پانکراس بیشتر کار کند و انسولین بیشتری را برای غلبه به مقاومت آن ترشح نماید. انسولین یک نوع هورمون چربی ذخیره کن در ناحیه شکم است. استرس: هنگامی که استرس پیدا می‌کنید، بدن‌تان کورتیزول بیشتری تولید می‌کند. کورتیزول یک هورمون استروئیدی است که مقاومت انسولین را تحریک می‌کند و میزان قندخون را بالا می‌برد. هر چه این هورمون‌ها در ما بیشتر تولید شوند (حال چه به صورت طبیعی و چه در اثر مصرف برخی داروها)، مقاومت انسولین نیز افزایش می‌یابد. پرخوری: اگر میزان کالری دریافتی بیشتر از مقداری باشد که می‌سوزانید، چربی بیشتری را ذخیره خواهید کرد و اگر به مقاومت انسولین دچار باشید، این چربی‌ها به طور عمده در نواحی دور شکم ذخیره می‌شوند.
کربوهیدرات‌ها، به‌ویژه کربوهیدرات‌های دارای اندیس گلیسمی بالا: کربوهیدرات‌ها پس از تجزیه شدن به قند تبدیل می‌شوند که ترشح انسولین را در پی دارد و انسولین یک نوع هورمون چربی‌ساز در ناحیه اطراف شکم است. برای جلوگیری از تجمع چربی‌ها در این نواحی، به میزان گلایسمیک کربوهیدرات‌ها توجه کنید. حتی، کربوهیدرات‌های سالم که اندیس گلایسمی پایین دارد؛ (مانند نان و ماکارونی) نیز اگر به مقدار زیاد مصرف شود، می‌تواند به افزایش ترشح انسولین و افزایش چربی‌های دور شکم منجر شود. اهمیت به تعادل در مصرف کربوهیدرات‌ها در کنار مصرف به اندازه پروتئین‌ها و چربی‌های سالم امگا-۳ احتمال بروز این مسئله را کاهش می‌دهد.

آیا تجمع چربی‌ها در نواحی دور شکم یک مسأله ژنتیکی است؟
بله، این که در کدام بخش بدن‌تان بیشتر چربی ذخیره می‌کنید، جنبه‌ ژنتیکی دارد، یعنی DNA آن را مشخص می‌کند. برخی افراد اندامی شبیه سیب دارند و برخی دیگر شبیه گلابی هستند. اندام‌هایی که به شکل سیب هستند، بیشتر درگیر مقاومت انسولین می‌شوند و البته، بیشتر هم به فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری تخمدان پلی‌کیستیک، ناباروری و دیابت مبتلا می‌شوند. در این نوع از شکل بدن قسمت شکم و بالاتنه درشت‌تر از ران‌ها است و چربی‌های بیشتری در قسمت میانی بدن جمع می‌شود. افرادی که اندام گلابی شکل دارند، چربی‌های بیشتری را در باسن و ران‌ها ذخیره می‌کنند، ولی بالاتنه و کمر کوچک‌تری دارند. این افراد کمتر در معرض بیماری‌های قلبی هستند؛ اما، در معرض واریس بود و نشانه‌های یائسگی در آنها حادتر است. زن‌ها نسبت به مردها استعداد بیشتری در ذخیره چربی در ران‌ها، دارند، زیرا هورمون استروژن در آنها چربی‌های زیرپوستی را افزایش می‌دهد.پس از یائسگی، بدن تمایل بیشتری به ذخیره چربی‌های احشایی در نواحی دور شکم پیدا می‌کند. مردها چربی‌های زیرپوستی کمتری دارند و هنگامی که چاق می‌شوند، چربی‌ها‌ی‌شان از نوع احشایی است و به طور معمول، از شکم و نواحی دور آن چاق می‌شوند. این نوع از چربی سریع‌تر خرد می‌شود و به همین دلیل، فرایند لاغرتر شدن در آقایان سریع‌تر از خانم‌ها رخ می‌دهد.

تغذیه و شیوه زندگی
رژیم غذایی در ذخیره چربی‌های دور شکمی تأثیر بسیار مهمی دارد. ورزش کردن کالری بیشتری را می‌سوزاند. افزون بر ورزش و برنامه غذایی سالم، بکوشید از روش‌های ریلکس کردن (تن آرامی) استفاده کنید و کورتیزول کمتری در بدن‌تان تولید و ترشح نمایید. یوگا، مدیتیشن، حمام‌های آرام کننده و تنفس عمیق به شما کمک می‌کنند، میزان کورتیزول بدن‌تان را کنترل نمایید. مصرف الکل نیز در چاقی و تجمع چربی‌ها در نواحی اطراف شکم تأثیر بسزایی دارد. میزان دریافت کافئین در بدن را نیز کاهش دهید و بکوشید هر روز بیشتر از سه فنجان قهوه ننوشید. چرا که بیشتر از این مقدار باعث می‌شود در معرض خطر عدم تعادل قندخون قرار بگیرید و میزان چربی‌های دور شکم‌تان افزایش یابد.


تاریخ : 29 / 1 / 1393
بازدید : 831
نویسنده : sharef zadeh

  

ذهن‌ آدمی کارگاه تولید فکر است که از منبعی به نام ضمیر ناخودآگاه سرچشمه می‌گیرد. ضمیر ناخود آگاه نمی‌تواند خوب را از بد و درست را از غلط تشخیص دهد ولی چنان قدرتی دارد که اگر از آن غافل شویم می‌تواند سرنوشت ما را بدست گرفته و آن را به هر جایی که دوست دارد ببرد. در حقیقت نوع و کیفیت افکار و اندیشه ی آدمی سازنده ی نوع و کیفیت زندگی اوست، اندیشه‌ی زیبا و مثبت می‌تواند بهشتی در زندگی انسان بسازد، چنانکه اندیشه‌ی منفی و یأس‌آور می‌تواند جهنمی در زندگی او خلق کند. انسان‌ها همان خواهند شد که در اندیشه ی آنند، بنابراین آینده ی هر کس در گرو چگونگی نگرش او به زندگی است.

موفق‌ترین انسان‌ها کسانی هستند که توانسته‌اند در ذهن خود اندیشه‌های مثبت داشته باشند؛ آنان که می‌پندارند «قادر نیستند» ، در واقع مثبت‌نگری را کنار گذاشته و در جنبه‌های منفی وقایع تمرکز کرده‌اند.

تعریف تفکر مثبت:
شیوه‌‌ای از فکر کردن است که فرد را قادر می‌سازد نسبت به رفتارها، نگرش‌ها، احساس‌ها، علائق و استعدادهای خود و دیگران برداشت و تلقی مناسبی داشته باشد و با حفظ آرامش و خونسردی بهترین و عاقلانه‌ ترین تصمیم را بگیرد.

افکار مثبت و منفی:
افکار مثبت، افکاری سازنده‌، انگیزه دهنده و انرژی بخش هستند که بر اثرتلقین، تکرار و تمرین به ذهن راه می‌یابند و باعث می‌شوند ذهن و فکر مثبت شود. در این صورت کنترل فکر در اختیار ماست، در حالی که افکار منفی، افکاری باز دارنده و مخرب هستند و وقتی به ذهن راه یابند، تعمیم یافته و به سرعت تمام ذهن را اشغال می‌کنند. در این حالت ما در اختیار تفکرات منفی خود قرار داریم.

ویژگی‌های افراد مثبت‌نگر: 

- با وجود تفکر درباره‌ی گذشته و آینده، در زمان حال زندگی می‌کنند و از آنچه دارند راضی و خشنود هستند.

- از نظرات درست و منطقی دیگران استقبال می‌کنند و برای رد کردن نظرات نادرست حتماً دلیل منطقی دارند.

- در گفتارهای خود از کلمات و عبارات مثبت و امیدبخش استفاده می‌کنند. 

- همیشه سعی می‌کنند با تلاش و کوشش به موفقیت برسند و اگر در کاری موفق نشدند، عامل را ابتدا در خود و سپس در شرایط بیرونی جستجو می‌کنند.

- همیشه قبل از عمل یا صحبت کردن فکر می‌کنند، به همین دلیل کمتر دچار خطا و اشتباه یا ضد و نقیض‌گویی می‌شوند.

- چون دارای ذهن مثبت هستند، می‌توانند افکار خود را کنترل کنند. 

- اگر از آنها خواسته شود درباره ی موضوعی اظهارنظر کنند، با وجود تفکر در جنبه‌های منفی، موارد مثبت آن را بیان می‌کنند و موضوع را به فال نیک می‌گیرند به عبارت دیگر «نیمه ی پرلیوان را می‌بینند» .

- مشکلات را ناچیز شمرده و برای حل آنها از توانایی خود و راهنمایی دیگران استفاده می‌کنند.

- اغلب اوقات بشاش، سرزنده، پرانرژی، توانا و خوش‌ مشرب هستند. 

- همه چیز در نظر آنها زیبا و لذت‌بخش بوده و سعی می‌کنند از مواهب زندگی بیشترین استفاده را ببرند.

- در ارتباط‌های اجتماعی خود با دیگران حسن ظن دارند (مگر خلاف آن را ببینند) و سعی می‌کنند در حد توان به دیگران خدمت و کمک کنند.

ویژگی‌های افراد منفی‌نگر: 

همیشه از وضعیت موجود و گذشته ی خود شکایت دارند و نسبت به آینده بدبین هستند.

- غالباً با نظرات دیگران بدون دلیل منطقی مخالفت می‌کنند.

- در گفتارهای خود از کلمات و عبارات منفی به کرات استفاده می‌کنند. 

- در برخورد با کوچکترین مانعی از تلاش دست می‌کشند و دیگران یا شرایط را عامل شکست و بدبختی خود می‌دانند.

- تمرکز فکر ندارند و ضد و نقیض صحبت می‌کنند و در رفتارهایشان خطا و اشتباه زیاد است، به عبارت دیگر «اول عمل می‌کنند بعد فکر!»

- چون منفی نگر هستند، افکارشان بر آنها تسلط دارد.

- اگر از آنها خواسته شود درباره ی موضوعی نظر بدهند فقط به جنبه‌های منفی آن توجه کرده و همان را بیان می‌کنند. به قول معروف «نیمه خالی لیوان را می‌بینند!»

- از کاه کوه می‌سازند و از درگیر شدن با مشکلات گریزانند.

- غالباً افسرده، کج خلق، بدخواب، کم اشتها، عصبی و ناتوان هستند.

- همه‌چیز در نظر آنها غم‌انگیر و ناامید کننده است و از آنچه دارند، هیچ لذتی نمی‌برند. 

- در ارتباط‌های اجتماعی خود به همه کس و همه چیز شک و سوء‌ظن دارند و فکر می‌کنند که همه علیه آنها توطئه می‌کنند.

 

بر گرفته از سایت: پارسی طب

حالا شما مثبت اندیش هستید یا منفی نگر؟


تاریخ : 29 / 1 / 1393
بازدید : 714
نویسنده : sharef zadeh

 اگر انسان برای رسیدن به تکامل آفریده شده ، با توجه به اینکه خدا الرحم الراحمین است ، چرا برای رسیدن به این کمالی که این روزها ما جوانها کمتر در بین اطرافیان می بینیم ( یا اصلاً نمی بینیم ) ، زندگی در دنیا را با این همه مصیبت و بد بختی انتخاب کرد ؟

مگر خداوند در قرآن نمی فرماید که " ان النسان لکفور " و یا " ان النسان لکنود و انه علی ذالک لشهید " و . . . اگر خداوند خود می فرمایند که انسان سخت ناسپاس و کفر کیش است و خود این را بهتر می داند و حتی می فرماید "انسان بر نیک و بد کردار خویش آگاه است هر چند اینکه پرده های عذر بر خود بیفکند " ، چه انتظار بس بزرگی که بخواهد در صراط مستقیم حرکت کند ؟
خدا خود می فرمایند که " عده ای قلیل از متأخرین مشتاقانه در ایمان از همه پیشی گرفتند "( سوره واقعه ) خوب این عده قلیل از متأخران و جمع بسیار از امتهای پیشین را یکجا به مقصود نهایی خود که کمال است می رساند و عدهء بسیاری را که خداوند در جای جای قرآن صحبت از اعمال و عقوبت آنها می کند ، از زیستن در این دنیای پوچ و بدبختی های متعاقب آن می رهانید .
چرا خدا انسان را خلق کرد ، اگر خود می گوید که انسان سخت ناسپاس و کفر کیش است ؟
تکلیف آنهایی که نمی توانند به کمال برسند چیست ؟ چرا ما محکوم به زیستن هستیم ؟

پاسخ: 

پرسش 1:عنوان هدف از آفرينش انسان چيست ؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
پاسخ اصلي به سوال شما در درک بهتر حقيقت وجود انسان قرار دارد.
به اوصافي از انسان که در برخي از آيات قرآن آمده اشاره کرديد ، اما از اوصاف بسيار ديگر در قرآن غافل شديد. تنها به يک جنبه از وجود انسان نگاه کرديد و طبعاً قضاوت هاي بعدي نيز متأثر از همين نگاه شده است.
علاوه بر اوصافي که بيان کرديد ،در آيات قرآن انسان در مواردي به اوصافي والا وارزشمند نيز ستوده شده است. اوصافي چون امانت دار الهي روي زمين ، خليفه و جانشين خداوند ، مسجود ملائک ، مسخر بودن عالم در دست او ، کرامت ذاتي انسان ، فضليت و برتري او بر مخلوقات و بلکه اشرف مخلوقات و اوصاف بسيار ديگر.
شايد بگوئيد که اين اوصاف تنها براي عده اي خاص است، پس ديگران براي چه آفريده شدند ، در جواب بايد گفت ؛ اولاً اين اوصاف به صورت کلي بيان شده است و نشانگر آن است که اينها براي نوع انسان است ، يا حد اقل بخشي از اين اوصاف براي نوع بشر است.
ثانياً حتي اگر اين اوصاف براي عده اي خاص باشد ، اين عده با ويژگي انسان بودن به چنين مقام بلندي دست يافتند که اشرف مخلوقات الهي قرار گرفتند.
منظور از ويژگي انسان بودن ، يعني داشتن دو نيروي متضاد در درون ، گرايش انسان به نيکي و بدي و قدرت انتخاب و اختيار و سرانجام طي مسير کمال با نيروي اراده خود.
به عبارت ديگر ، انسان در خلقت خود داراي زمينه هاي شقاوت و انحراف است و بايد در كنار همين اوصاف و حالات مسير سعادت خود را طي كند و به نوعي خلاف مسير گرايش طبع مادي خود به سوي گرايش روحي و الهي خود حركت كند تا در اين كش و قوس ها به سعادت حقيقي خويش دست يابد.
بنابراين وقتي پاي اختيار و انتخاب و باز بودن راه سعادت و شقاوت ( راه نيک و بد ) به ميان مي آيد ، به طور طبيعي عده اي راه سعادت را انتخاب کرده و عده اي راه شقاوت را. از همين جا پاسخ اين سوال که چرا فقط نيکان آفريده نشده و يک جا به کمال نهايي نرسيدند ، روشن مي شود. زيرا اگر قرار باشد که تنها نيکان و سعادتمندان آفريده شوند ، ديگر اختيار معنا نداشت و سعادت انسان جبري بود ؛ بنابراين فرض آفريده شدن انسان هاي نيک و مقرب ، هم با اختيار و اراده داشتن انسان در تضاد است و هم سعادت و کمال و برتري انسان بر فرشتگان معنا نداشت. کمال رسيدن انسان و برتر شدن او بر ملايک به خاطر دو گانگي وجود انسان و اختيار راه سعادت و کمال از ميان همه راه هاي انحرافي است. در حالي که بسيار از انسان ها راه هاي انحرافي را انتخاب مي کنند ، عده اي در اين ميان از همه آنها گذشته و تنها به راه خدا مي روند و اين همان چيزي است که به انسان مقام بالا و ارزشمندي داده است . خداوند با آفرينش چنين موجودي به خود آفرين مي گويد : فتبارک الله احسن الخالقين.
در توضيح بيشتر که هدف آفرينش نيز در آن بيان شده مي توان گفت:
خداوند كه جهان خلقت را به بهترين صورت آفريده است ،در جهان خلقت موجوداتي قرار دارند كه عاري از گناه هستند و جز خصائص نيك ندارند . چنين موجوداتي تنها خدا را عبادت مي كنند و نافرماني از او ندارند . اين موجودات همان فرشتگان الهي اند . آنها همگي بدون اختيار راه سعادت را مي روند و داراي اختيار در انجام خوب و بد نيستند، بلكه سرشت آنها تنها بر خوبى آفريده شده است. غير از فرشتگان ، در اين عالم خلقت مى‏تواند نوعى خاص وجود داشته كه همه مقاماتى كه فرشتگان دارا هستند، دارا شود، اما با اختيار و انتخاب خود، و اين تنها در صورتى ميسر است كه راه خوب و بد براى او باز باشد و ميان خوب و بد، خوب را انتخاب نمايد و به مقام فرشتگان و حتى برتر از آنها دست يابد. اگر قرار بود سرشت اين موجود به گونه‏اى باشد كه داراى اختيار نبوده و فقط راه سعادت را بپيمايد وعاري از گناه باشد و جز خصائص نيك نداشته باشد ، ديگر تفاوتى بين اين موجود و فرشتگان نبود، بلكه همان فرشته بود، حال آنكه فرشته قبل از آن وجود داشت و نياز به خلقت جديد نبود. هم چنين فرض اختيارنيك و بد معنا نداشت. اختيار انتخاب نيك و بد در زماني است كه هر دو بتواند تحقق يابد . در حالى كه اين موجود، نوعى جدا از فرشتگان است و موجودي داراي اختيار و انتخاب آفريده شده و اقتضاى فيض نامتناهى اين است كه در جهان خلقت (كه بهترين جهان ممكن است) چنين نوعى وجود داشته باشد و با فرض چنين نوعى، جهان كامل تر و زيباتر و بهتر خواهد بود.
سخن در آن است كه آيا عالم وجود ، اقتضا و امكان خلقتي ، جداي از ملايك دارد ؟ اگر خلقتي جداي از ملايك امكان دارد ، پس چرا فيض خداوند از چنين خلقتي منع شود؟
از طرف ديگر نيك بودن انسان ها و ارزشمند بودن و حتي فراتر رفتن از مقام ملايك ، زماني است كه انسان بتواند در عين حال كه ميل و كشش به سوي بد در وجود اوست ، راه خير و پاكي و نيك را انتخاب نمايد. اگر انسان بدون اختيار به راه خير برود، بهشت رفتن بى معنا است، چرا كه در اين صورت بهشت نتيجه كار ناكرده است، بلكه سعادت و عاقبت به خيرى لذت بخش و معقول است كه آدمى با سعى و تلاش خود بدان برسد، با توجه به اين كه مى‏توانسته كار بد كند ولى انجام نداده و كار خير از او سر زده است. اگر فرض شود که هيچ انسان بد وجود نداشته و يا خلق نشود ، فرض اختيار نيز معنا نداشت.
بنابراين حكمت الهى اقتضا دارد كه اسباب و شرايط تكامل اختيارى ( و نه جبرى ) براى انسان ها فراهم شود تا كسانى كه بـخـواهـنـد , بتوانند راه حق را بشناسند و باپيمودن آن , به كمال و سعادت خودشان برسند ولى فـراهـم شدن اسباب و شرايط براى چنين تكاملى , بدين معنى نيست كه همه انسان ها از آنها حسن استفاده كرده و لزوماً راه صحيح را برگزينند .
ضمن آن که نبايد فراموش کرد که اگر کسي و يا کساني به مراتب بالاي کمال دست نيافته و به مقام مقربان نرسيده اند ، پس آنان لزوماً در جرگه اشقيا هستند، بلکه بسياري از انسان هاي عادي از کمالات نسبي برخوردار هستند و به همان مرتبه از کمال ، از سعادت برخوردار مي شوند ، همان گونه که در روايات نيز بيان شده که ايمان همانند پله هاي نردبان داراي درجات است و گاهي تا ده درجه براي آن ذکر شده است ؛ بنابراين انسان هاي بسياري در نهايت به سعادت و کمال رسيده و در بهشت رحمت الهي جاي مي گيرند . تعداد بهشتيان از دوزخيان بيشتر است و به همين خاطر براي بهشت هشت در ذکر شده وبراي دوزخ هفت در .
رسيدن به كمال نهايي هرچند نصيب تعداد كمي از انسان ها مي شود اما بسياري از آنها بهره هايي هرچند نازل تر از آن را مي برند و از آن بهره مند مي گردند و در عين دارا بودن مشكلات ومعاصي وانحرافات ، در قيامت مشمول رحمت واسعه الهي قرار گرفته، اهل سعادت و بهشت شده، زمينه تجربه حيات ابدي و تكامل حقيقي در سراي جاودان را به دست مي آورند در حالي كه اگر به دنيا نمي آمدند ،اين فرصت در اختيار آنها قرار نمي گرفت .
ثانيا : گمان نكنيد كمالاتي كه به دنبال آن هستيد ،عجايبي ناديدني وحقايقي دست نيافتني است ؛ بلكه در گوشه وكنار ما و در مقابل چشمان غافل ما انواع واقسام اين كمالات و عظمت هاي وجودي تحقق مي يابد ولي ما از ديدن آنها غافليم . ديدن اين كمالات نياز به كمالي دروني و ديده اي شستشو شده دارد . چشم پوشي جوان از صحنه شهوت انگيز تنها براي خداوند متعال ، بيداري نيمه شب و براي عبادت كسي كه هنوز خستگي كار روزانه را از تن به در نكرده ،تلاش شبانه روزي زني كه بعد از فوت همسرش براي تربيت و سعادت فرزندانش شبانه روز به تلاش مشغول است و صدها نمونه از اين دست همه تجلي بروز بزرگ ترين كمالات انساني در پيرامون ما وبيانگر وجود اين زيبايي ها در وجود انسان هاي همين عصر و زمانه هستند كه اميدواريم ما نيز كمال ديدن و درك لذت آنها و ظهور دادن آن در وجودمان را بيابيم .


به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 875
بازدید دیروز : 283
بازدید هفته : 1158
بازدید ماه : 16149
بازدید کل : 1334754
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


RSS

Powered By
loxblog.Com