عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 9 / 2 / 1393
بازدید : 699
نویسنده : sharef zadeh

 

آیا می‌دانید, دانستنیهای عجیب, دانستنیهای جالب

دانستنیهای عجیب اما واقعی !!!

آیا می‌دانید زنبور از بوی عرق بدش می‌آید و به كسی كه بدنش بو دهد یا عطرزده باشد حمله می‌كند؟

آیا می‌دانید شیرینی تنها مزه‌ای است كه جنین در رحم مادر هم می‌فهمد؟

آیا می‌دانید زنبور عسل 5 چشم دارد كه 2 تا اصلی در بغل سر و 3 تا بر روی سر قرار دارد؟

آیا می‌دانید 20 درصد آب شیرین جهان میان آمریكا و كانادا قرار دارد؟

آیا می‌دانید بهترین شكارچی در خشكی خرس قطبی است؟

آیا می‌دانید خرس قطبی هنگامی كه روی دو پا می‌ایستد حدود 3 متر است؟

آیا می‌دانید در بین انواع خرس، خرس پاندا بزرگ‌ترین جمجمه را دارد؟

آیا می‌دانید خرس با تمام سنگینی خود می‌تواند با سرعت 50 كیلومتر در ساعت بدود؟

آیا می‌دانید حس بویایی خرس تقریباً 100 برابر قوی‌تر از انسان است؟

آیا می‌دانید كوه‌های آلپ در سال حدود یك سانتیمتر بلند می‌شوند؟

آیا می‌دانید بیماری قند اولین عامل كوری در مردم جهان است؟

آیا می‌دانید گرده گل هرگز فاسد نمی‌شود؟

آیا می‌دانید دانشمندان دریافته‌اند كه مورچه همچون انسان صبح‌ها خمیازه می‌كشد؟


تاریخ : 9 / 2 / 1393
بازدید : 658
نویسنده : sharef zadeh

 10 حقیقت عجیب در مورد ماه

در این مطلب ده مورد از حقایق مهم و عجیب در مورد ماه را برای شما می‌گوییم.

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 

1. شکل مردی که بر روی ماه می بینید (یا تصویری شبیه نام «علی» که بر روی ماه دیده می شود) طبق گفته سازمان فضایی آمریکا (ناسا) در واقع حوضچه هایی هستند که از تجمع سنگ های بازالت تشکیل شده اند.

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 
2. تا کنون 12 انسان بر روی ماه قدم برداشته اند که اولین آنها نیل آرمسترانگ بوده و بعد از وی باز آلدرین و آلن بین در ماموریت آپولو 12 بوده است.حقیقت جالبی که در مورد این ماموریت وجود دارد این است که در هنگام بلند شدن و خروج فضاپیما از جو زمین این فضاپیما 2 بار هدف رعد و برق قرار گرفت و برای مدتی از سیستم اضطراری برقی خود استفاده می کرد و در سیستم برقی آن اخلال ایجاد شده بود!

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 
3. دمای سطح پوسته ماه به مراتب بیشتر یا کمتر از زمین می رسد به طوری که دمای آن در سردترین حالت به منفی 138 درجه سانتی گراد و در گرمترین حالت به 127 درجه سانتی گراد می رسد. دلیل این تغییرات دمایی فوق العاده شدید به وجود نداشتن جو غلیظ در ماه نسبت داده می شود.

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 
4.  به طور تقریبی 1 ماه طول می کشد که ماه به دور زمین بچرخد. دوره گردش ماه کامل به دور زمین 27 روز است که این گردش کامل نامیده می شود. اما دوره بین 1 ماه تا ماه جدید از دید زمینی 29.53 روز است که آن را ماه قمری می نامند.

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 

5. در کشورهای لاتین زبان برای هر ماه متناسب با آداب و رسوم کشور خودشان نام های متفاوتی در نظر می گیرند ولی آنچه مرسوم است بین اقوام مختلف این است: ماه سپتامبر (شهریور) را ماه برداشت می نامند و ماه ژوئن (خرداد) را به اصطلاح ماه توت فرنگی می نامند و معتقدند که در این ماه هر آرزویی انسان داشته باشد به آن خواهد رسید و ماه اوت (مرداد) را ماه ماهی خاویار و ماه جولای (تیر) را ماه طوفان می نامند.

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 
6.  در زمان های قبل از اینکه گالیله به عنوان اولین انسان آسمان شب را با تلسکوپ ساده خود بررسی نماید تصور بر این بود که نقاط تاریک تر روی سطح ماه دریاهایی هستند که سطح این کره را پوشانده اند اما پس از رویت ماه بوسیله گالیله این تصور نادرست باطل شد. اما باز هم نام دریاهایی که بر روی ماه گذاشته بودند تغییر نکرد مانند دریای آرامش بر روی ماه (Sea of Tranquility !)

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 7. تصور باطلی که تعداد زیادی از ساکنین زمین بر آن معتقدند این است که روی ماه جاذبه ای وجود ندارد در حالی که ناسا تاکید بر آن دارد که ماه دارای جاذبه هست و مقدار آن بطور تقریبی 0.17 جاذبه زمین می باشد.

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 

 8. طبق گفته ناسا ماه به طور کامل کره و گرد نمی باشد بلکه به شکل تخم مرغی است که سمت برجسته آن به سمت زمین است و بیشتر جرم و جاذبه ماه در سمتی است که روبروی زمین قرار دارد (همانطور که می دانید به دلیل هماهنگ بودن چرخش زمین به دور خودش (حرکت وضعی) و چرخش ماه به دور زمین همواره ساکنین زمین تنها یک سمت ماه را می توانند تماشا نمایند).

 

9.همواره یکی از جالب ترین اجرامی که در آسمان زمین دیده می شود کره بزرگ ماه در افق است به طوری که خیلی از انسان ها گمان می کنند که ماه بزرگتر شده است. در حالی که این پدیده به خطای دید ماه مشهور است و بزرگ دیده شدن ماه در افق تنها به دلیل خطای دید و تحلیل نادرست مغز بر اثر مقایسه با اجرام بزرگتر روی زمین و در نتیجه بزرگ تصور کردن ماه در افق می باشد!

 

ماه,کره ماه,تصاویر کره ماه

 

10. همانطور که گفته شد بر روی ماه هیچ جوی وجود ندارد ولی طبق بررسی های صورت گرفته بر روی ماه یخ وجود دارد و دانشمندان ناسا معتقد بر آن هستند که این یخ ناشی از ذرات رها شده از دنباله دارها هست که در سطح سرد ماه تبدیل به یخ می شود.
منبع:tebyan.net


تاریخ : 9 / 2 / 1393
بازدید : 670
نویسنده : sharef zadeh

 

مطالب علمی,بدن انسان,دانستنیهایی درباره بدن انسان

چه کسانی یک دنده شان زیاد است؟!
هرچند زمان زیادی است که اعضا و دستگاه‌های مختلف بدن همواره موضوع تحقیقات، مطالعات و حتی کالبدشکافی‌های بسیاری از پزشکان و متخصصان در سراسر دنیا بوده‌اند اما هنوز اسرار و موضوعات ناشناخته‌ای در مورد بدن انسان وجود دارند.
برخی از اعضای بدن در عملکرد صحیح آن نقش حیاتی دارند اما برخی از آنها در ظاهر و یا حتی در عمل بلااستفاده هستند. همچنین برخی از آن‌ها در بین چند عضو دیگر قرار دارند و چندان مورد توجه نیستند.
لایوساینس در گزارشی به معرفی بخش‌هایی از بدن پرداخته که تا این اواخر مورد توجه محققان و پزشکان نبوده‌اند. این قسمت‌های کمتر شناخته‌شده‌ در بدن عبارتند از:


رشد دوباره معده
این ادعا تا حدودی فلسفی به نظر می‌آید اما هر سه تا چهار روز یک معده جدید در بدن رشد می‌کند. این به دلیل آن است که جداره معده به طور مدام با سلول‌های جدید جایگزین می‌شود. در حقیقت معده به طور مرتب لایه‌های جدیدی تولید می‌کند تا این عضو بواسطه ترشح اسیدهای موجود از بین نرود.


رباط ناشناخته در زانو
بدن انسان به میزانی پیچیده است که حتی پس از گذشت قرن‌ها از کالبد شکافی، محققان همچنان به کشف اعضا و بخش‌های جدید آن می‌پردازند. در ماه نوامبر سال گذشته میلادی (۲۰۱۳)، محققان بلژیکی از وجود نوعی رباط در زانو با عنوان رباط قدامی خبر دادند. این رباط در سال ۱۸۷۹ میلادی توسط یک جراح فرانسوی کشف شده بود اما وجود آن تاکنون تایید نشده بود. کشف این عضو از زانو می‌تواند در تشخیص و درمان برخی آسیب‌های زانو موثر باشد.


لایه‌ی دوآ
محققان در بررسی دیگری توانسته‌اند عضو جدیدی در بدن را که پیش از این ناشناخته بوده شناسایی کنند. این لایه نازک و محکم با ۱۵ میکرون ضخامت در پشت قرنیه قرار دارد. شناسایی این لایه به پزشکان کمک می‌کند در تشخیص برخی بیماری‌های چشمی که از آسیب این لایه ناشی می‌شوند دقت بیشتری داشته باشند.


دنده‌های اضافی
انسان به طور معمول در هر سوی قفسه سینه ۱۲ دنده دارد اما برخی افراد دارای یک دنده اضافی هستند که می‌تواند موجب بروز مشکلات سلامتی شود. این دنده اضافی که دنده گردنی نامیده می‌شود، در ۰.۰۵ تا ۳ درصد افراد مشاهده می‌شود. این دنده از انتهای گردن رشد می‌کند و گاهی اوقات به طور کامل شکل نمی‌گیرد و در صورتی که این دنده در نزدیکی رگ‌های خونی یا رگ‌های عصب قرار گیرد می‌تواند مشکلاتی را برای سلامت فرد بوجود آورد.


ماهیچه‌های تکان‌دهنده گوش
گربه‌ها، سگ‌ها و برخی از انسان‌ها قادر هستند با استفاده از گروهی ماهیچه به نام «عضله گوشی»، گوش‌های خود را تکان دهند. این ماهیچه‌ها به گوش کمک می‌کنند تا بتواند به جهت‌های مختلف حرکت کند. اگرچه در تمامی افراد این ماهیچه‌ها وجود دارد اما تنها حدود ۱۵ درصد از مردم قادر هستند گوش‌هایشان را تکان دهند.


بشره
بشره‌ها لایه سخت پوستی هستند که در پایین ناخن‌ها و محل اتصال ناخن با انگشت‌ها قرار دارند. در زیر این لایه، ناخن‌های جدید شکل می‌گیرند. اگرچه این بخش از بدن غیرقابل دیدن است اما به هر حال از ورود باکتری و آلودگی به بدن جلوگیری می‌کند.


استخوان لامی معلق
این استخوان که تنها در بدن انسان وجود دارد تنها استخوانی است که به استخوان دیگر متصل نیست. این استخوان که به شکل نعل اسب است در گلو و بین چانه و غضروف تیروئید قرار دارد. به دلیل موقعیت مکانی آن، این استخوان با حنجره و زبان کار کرده تا بخشی از آواها تولید شود.


دنبالچه
دنبالچه از ترکیب مهره‌ها ایجاد می‌شود. این عضو بدن به عضلات کوچک لنگری‌شکل کمک کرده و از اعضای لگن خاصره حمایت می‌کند. هر چند در بسیاری از موارد دیده شده این قسمت از بدن با عمل جراحتی خارج می‌شود و مشکلی برای فرد بوجود نمی‌آورد.


محو شدن استخوان‌ها
سیستم اسکلتی بدن انسان سرشار از نکات اسرار آمیز است. بزرگسالان نسبت به کودکان استخوان‌های کمتری دارند. در شروع زندگی ۳۵۰ استخوان در بدن وجود دارد اما به دلیل آنکه برخی استخوان‌ها در طول رشد با یکدیگر ترکیب می‌شوند در دوران بزرگسالی تعداد آن‌ها به ۲۰۶ قطعه می‌رسد.

منبع : khabaronline.ir


تاریخ : 9 / 2 / 1393
بازدید : 701
نویسنده : sharef zadeh

 

سانتريفيوژ چيست؟,سانتريفيوژ

سانتريفيوژ چيست؟
طي سال هاي گذشته و همزمان با پيشرفت هايي كه در زمينه استفاده از انرژي هسته اي صورت گرفته است ، مجموعه اي از مفاهيم و عبارات نيز وارد زبان روزمره فارسي شده كه اگر چه بارها در رسانه ها شنيده مي شوند‌،اما برخي از آنها در اذهان مردم شفافيت چنداني ندارند. يكي از اين عبارات "سانتريفيوژ" است.
سانتريفيوژ انواع و اقسام مختلفي داشته و استفاده از آن در بحث توليد انرژي هسته اي تنها يكي از موارد كاربردي آن است . شايد ساده ترين نوع استفاده از اين تكنيك ، ريختن سبزي هاي شسته شده در سبدي مخصوص و چرخاندن آن با استفاده از دستگيره و خارج نمودن آب اضافي از آنها باشد.
سانتريفيوژ به هر دستگاهي گفته مي شود كه با سرعت زيادي به دور خود چرخيده و در همين حال با استفاده از نيروي گريز از مركز ايجاد شده ، مواد درون خود را نيز به بيرون پرتاب مي كند.

بررسي اين فرايند در نوع خود كار ساده اي است . آزمايشي ساده مي تواند بسياري از علامت ها پرسش ها را از ميان بردارد . سطل آبي را برداشته و در حالي كه تا نيمه پر از آب است ، با سرعت به دور خود چرخانده و پس از چند دور پرتاب كنيد.
به خوبي ديده مي شود كه به واسطه نيروي گريز از مركز ايجاد شده ، آب درون سطل از آن بيرون نمي ريزد. اين امر ، پايه و اساس سيستم هاي سانتريفيوژ به حساب مي آيد .
در يك سانتريفيوژ واقعي نيز فرايند مشاهبي روي مي دهد . به واسطه چرخش بسيار سريع محفظه اي به دور خود، هر آن چه در درون آن وجود دارد به سمت بيرون تحت فشار قرار مي گيرد . اين دستگاه مي تواند در بر گيرنده هر ماده اي باشد ، از نمونه هاي خوني گرفته تا مواد شيميايي مختلف از اين رو نمونه هاي آن بسيار متنوع است .

به عنوان مثال ناسا داراي سانتريفيوژ عظيمي است كه از آن براي قرار دادن فضا نوردان در معرض نيروهاي شديد استفاده مي شود. نيروي گريز از مركز توليد شده در اين سانتريفيوژ مي تواند شبيه سازي بسيار مناسبي از نيروي گرانشي باشد كه در زمان پرتاب فضاپيماها بر بدن هوا نوردان وارد مي شود.
سانتريفيوژ لازم اصلي غني سازي اورانيوم
 در فرايند توليد سوخت هسته اي و استفاده از آن در نيروگاه ها ، كه با هدف توليد انرژي نظير الكتريسته صورت مي گيرد ، سانتريفيوژها نقش اساسي را در غني سازي اورانيوم ايفا مي كنند، به طوري كه در صورت نبود آنها عملا مانع بزرگي بر سر راه غني سازي اورانيوم به وجود مي آيد .

پس از كه سنگ معدن اورانيوم از معادن استخراج شد ، آسياب شده و به شكل پودر در مي آيد .بر اساس برآوردهاي صورت گرفته از هر تن سنگ معدن اورانيوم بالغ بر 140 كيلوگرم اورانيوم طبيعي حاصل مي شود كه فقط مي توان حدود يك كيلوگرم اورانيوم خالص 235 به دست آورد ، يعني در مجموع يك كيلوگرم اورانيوم خالص از هر هزار كيلوگرم سنگ معدن اورانيوم.

در ادامه ، اسيد سولفوريك به مواد افزوده شده و پس از طيشدن چند مرحله ديگر ، اكسيد اورانيوم با اسيد سولفوريك تركيب مي شود و در نهايت سولفات اورانيل حاصل مي شود و در آخر با افزودن حلال هاي مخصوصي به سولفات اورانيل ، ماده جامدي به نام كيك زرد به وجود مي آيد كه شامل 70 درصد اورانيوم بوده و داراي خواص پرتوزايي (راديواكتيويته ) است . براي غني سازي اورانيوم ، بايد ابتدا كيك زرد را با اتم فلوئور تركيب كرد و به صورت گاز هگزافلورايد اورانيوم درآورد. از اينجا به بعد است كه غني سازي اورانيوم به واسطه استفاده از فناوري سانتريفيوژي كامل مي شود.
البته روش هاي مختلفي براي اين كار وجود دارد ، اما بررسي ها نشان داده اند كه استفاده از سانتريفيوژ بهترين و موثرترين روش براي غني سازي اورانيوم است .
تاريخچه
 غني سازي اورانيوم با استفاده از فناوري سانتريفيوژ براي نخستين بار حدود 40 سال پيش به وسيله مهندسي آلماني به نام "زيپه" صورت گرفت.
البته از آن زمان تا اكنون اين فناوري با تغييرات و پيشرفت هاي گوناگوني همراه بوده است . روش سانتريفيوژ در مقياس صنعتي ابتدا در هلند در دهه 60 ميلادي به كار گرفته شد . براي اين منظور توسعه مواد با استقامت و خواص ويژه و ساخت ياتاقان هاي پيشرفته براي سانتريفيوژهايي با سرعت دوراني زياد لازم بود. در آلمان و انگلستان نيز اين روش توسعه يافت و در سال 1970 سه كشور آلمان ، هلند و انگلستان شركت URENCO را براي توسعه اين فرايند و عرصه سرويس غني سازي به بازار بين المللي تشكيل داده اند.

اين فرايند در دهه 80 در كشورهاي آمريكا ، فرانسه ، ژاپن ، استراليا و چند كشور ديگر نيز به كار گرفته شد. البته بايد يادآوري كرد كه استفاده از سانتريفيوژ براي جداسازي مواد با جرم هاي ويژه مختلف از صد سال پيش شروع شده است ، ولي در آن زمان بحث غني سازي به هيچ وجه مطرح نبود. از سال 1919 ميلادي اين روش براي جداسازي ايزتوپ گازها استفاده شد . در جنگ جهاني دوم هم سانتريفيوژ براي غني سازي اورانيوم به كار رفت.
جدا از استفاده از اين فرايند در غني سازي هسته اي ، استفاده از آن براي دانشمندان علوم مختلف مزاياي قابل توجهي داشته است . دانشمندان مي توانند با استفاده از اين تكنيك ، به جداسازي مايعات و تفكيك آنها به ذرات سازنده آنها بپردازند و جالب اين است كه پس از توقف فرايند سانتريفيوژ ،ذرات جدا شده ديگر با يكديگر تركيب نمي شوند.

يكي ديگر از موارد استفاده از سانتريفيوژ ، در مور پزشكي ، و تجزيه و تحليل نمونه هاي خوني است . زماني كه نمونه خوني در دستگاه سانتريفيوژ قرار مي گيرد ، دستگاه شروع به چرخش بسيار سريع كرده و در ادامه ، عناصر سازنده خون از يكديگر جدا مي شوند؛ طوري كه سلول هاي خوني در كف محفظه و سلول هاي پلاسما به بالاي محفظه مي روند.
امروزه استفاده از اين تكنيك در فعاليت هاي هسته اي به دليل پيچيدگي ها و دشواري هايي كه دارد ، فرايندي سخت و پر هزينه به حساب مي آيد و از اين تكنيك تنها برخي كشورها جهان مي توانند استفاده كنند، و معمولا فناوري آن به جهت مزاياي قابل توجهي كه به همراه دارد در دسترس ساير كشورها قرار نمي گيرد.
منبع:rasekhoon.net


به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 915
بازدید دیروز : 283
بازدید هفته : 1198
بازدید ماه : 16189
بازدید کل : 1334794
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


RSS

Powered By
loxblog.Com